El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha ordenat aquest divendres a la Guàrdia Civil clausurar les pàgines web de la plataforma Tsunami Democràtic, promotora de les mobilitzacions contra la sentència del procés, en el marc d'una investigació per indicis de delictes de terrorisme.

La Guàrdia Civil, a més, ha ordenat a les operadores que "deixin de donar servei als dominis que suporten la plataforma Tsunami Democràtic" després que els hagi identificat el cos policial i els avisa que podrien estar cometent un delicte.

Aquest jutge, que és el mateix que va empresonar set integrants dels Comitès de Defensa de la República (CDR), ha adoptat aquesta decisió ―per la qual també s'ha ordenat el tancament de perfils en xarxes socials vinculats a aquesta plataforma― a requesta de la fiscalia per "imputacions semblants" a les d'aquests detinguts, segons han indicat fonts jurídiques.

Els CDR, el precedent

Els set CDR van ingressar a la presó el 26 de setembre per delictes de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per causar estralls.

Segons les fonts consultades per EFE, el jutge, que investiga aquests fets en una causa declarada secreta, ha encomanat el tancament del web i dels perfils vinculats a Tsunami Democràtic a la Guàrdia Civil, el mateix cos que investiga les accions dels set CDR empresonats.

Això no obstant, les fonts han precisat que només es pueden bloquejar aquells dominis situats a Espanya, per la qual cosa si aquests es troben a l'estranger, no es pot procedir al seu bloqueig de manera immediata.

A la vegada que es coneixia la decisió del magistrat, Anonymous ha penjat una captura de pantalla de l'app de Tsunami Democràtic en la que s'informa en català que la pàgina web ha estat tancada per disposició de l'autoritat judicial.

Esquivant l'Audiència Nacional

Tsunami Democràtic ha estat ràpid i en uns minuts ha activat un altre domini: democratictsunami.eu.

Recomana descarregar l'app app.tsunamidemocratic.cat i mantenen la crida perquè tothom s'uneixi a Telegram al canal t.me/tsunamid

La plataforma qualifica l'acció judicial d'un atac contra la llibertat d'expressió i el qualifica de censura: "Acaben de bloquejar el domini tsunamidemocratic.cat des de l'estat espanyol gràcies a la col·laboració de les grans teleoperadores. Comença la censura igual que l'1 d'octubre".

Mantenen que el tsunami no es pot aturar i recomanen utilitzar un VPN, que permet saltar-se la censura espanyola. Des del mòbil es pot fer la instal·lació de l'aplicació 1.1.1.1. que també és útil per saltar-se el bloqueig: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cloudflare.onedotonedotonedotone