L'exministre Jorge Fernández Díaz continua imputat en el cas Kitchen i, per tant, citat a declarar com a investigat el pròxim 30 d'octubre a les deu del matí. Així ho ha decidit el jutge instructor de l'Audiència Nacional, que ha tombat el recurs presentat per l'exdirigent del PP. Es tracta d'una peça separada del Cas Villarejo que investiga l'espionatge a l'extresorer popular Luis Bárcenas per part d'un aparell parapolicial amb l'objectiu de robar-li documentació i així evitar que acabés en mans de la justícia.

La defensa de Jorge Fernández Díaz rebatia que la seva imputació en la causa es basava en simples sospites i conjectures, i també qüestionava l'autenticitat dels missatges SMS que se li atribueixen a ell i a qui era el seu número dos, Francisco Martínez, llavors secretari d'Estat de Seguretat. L'exministre de l'Interior assegurava en el recurs que aquests missatges ni van ser enviats ni van ser rebuts. En canvi, la Fiscalia va oposar-se al recurs perquè sí que existeixen indicis sobre aquestes comunicacions.

Amb tots aquests arguments, Manuel García Castellón manté que hi ha indicis que incriminen de forma clara l'exministra, i que no es tracta de la "simple condició de ministre al moment de materialitzar-se l'operació investigada". El magistrat afegeix que "els indicis apunten que el Ministeri de l'Interior va ser el centre des del qual es va desenvolupar" l'operatiu d'espionatge a Bárcenas. Tampoc no creu que les afirmacions de Fernández Díaz sobre els SMS "desvirtuïn el seu valor".

"Comandaments superiors"

En la primera interlocutòria, que el va citar com a investigat, l'instructor considerava que és "necessària, útil i pertinent" la declaració de Jorge Fernández Díaz perquè les investigacions practicades fins avui situaven el "centre nuclear" de l'operatiu al Ministeri de l'Interior, "des d'on s'hauria dirigit i coordinat tota l'operativa, presumptament amb la participació directa del ministre i actuant per delegació d'aquest el secretari d'Estat de Seguretat".

Entre els elements que destacava García Castellón hi havia els àudios de l'excomissari Villarejo així com missatges transcrits i documentació. Considera revelador el pagament a Sergio Ríos, xofer de Bárcenas, de quantitats mensuals presumptament provinents de fons reservats d'Interior. Això "evidencia el coneixement dels fets per part de comandaments superiors de l'organisme", sosté el jutge. També el fet que Ríos obtingués una plaça com a funcionari de policia després de superar un procés d'oposició, "extrem que requeria necessàriament la participació de càrrecs amb capacitat d'influència suficient en el Ministeri".