Primera victòria, tot i que parcial, d'Isabel Díaz Ayuso. La sala contenciosa-administrativa de l'Audiència Nacional ha estimat la mesura cautelaríssima sol·licitada pel govern madrileny i ha suspès provisionalment les mesures del Ministeri de Sanitat relatives a l'oci nocturn. La decisió arriba hores després que la Puerta del Sol anunciés un recurs davant dels tribunals. Es tracta d'una suspensió provisional mentre es resol el fons.

Aquest dilluns al migdia, la mateixa Ayuso ha anunciat al seu compte de Twitter que havien presentat un recurs a l'Audiència Nacional "contra les normes que el govern de Sánchez vol aplicar a Madrid". La dirigent conservadora denunciava que "són arbitràries i atempten contra el sentit comú i interès dels madrilenys". I afegia en aquest sentit: "Per a continuar arruinant la gent, que no comptin amb mi".

I la sala contenciosa-administrativa ha acceptat la suspensió cautelaríssima, és a dir, sense escoltar les parts. La interlocutòria concedeix un termini de tres dies a l'Administració General de l'Estat per a presentar al·legacions i tramitar la peça de mesures cautelars.

Per a suspendre cautelarment l'aplicació de les mesures, el tribunal argumenta que l'administració de l'Estat "no pateix risc apreciable", mentre que "l'interès públic que al·lega la Comunitat Autònoma està més necessitat de protecció cautelar urgent en aquest moment processal". I justifica: "Si no s'adoptés ara la mesura cautelaríssima, i es esperés a l'adopció d'una mesura després de la tramitació ordinària de la peça separada de mesures cautelars, l'escenari d'incertesa es veuria seriosament agreujat i perjudicat si s'admet un canvi en el nivell de restriccions".

Acord sense unanimitat

Tot i que la ministra va assegurar que el text va ser aprovat per la majoria del Consell Interterritorial, els governs autonòmics de la Comunitat de MadridPaís BascCatalunyaGalíciaAndalusia Múrcia hi van votar en contra de les propostes del ministeri. L'esborrany de Sanitat també va trobar-se amb l'abstenció de Castella i Lleó i de la ciutat autònoma de Melilla. De fet, tant la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso com el lehendakari Íñigo Urkullu van avisar la setmana passada que no aplicarien aquestes mesures.