L'Audiència Nacional ha tornat a rebutjar estudiar els possibles vincles del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) amb l'imam de Ripoll i cervell de l'atemptat terrorista de Barcelona i Cambrils del 2017, Abdelbaki es Satty, abans dels atemptats del 17-A. L'Audiència ha decidit rebutjar un recurs de Javier Martínez, pare del nen mort a l'atac, davant la negativa del jutge instructor a investiga l'assumpte del setembre d'aquest any..

Concretament, el jutge assegura a la seva resolució que “no correspon a l'audiència Nacional qüestionar l'actuació de les Forces i Cossos de Seguretat o comprovar el grau de coneixement que els serveis d’intel·ligència de l’Estat poguessin tenir sobre la radicalitzatció d’Es Satty”.

Segons ha informat El Món, el jutge que porta el cas també ha rebutjat la declaració dels agents de la policia espanyola i del CNI que es van reunir amb Es Satty a la presó de Castelló ja que s'entén que en aquest cas seria una "investigació prospectiva" que no té relació amb el sumari.