L'Audiència Nacional ha citat a declarar al tuitaire Albert Baiges (Albert Montbrió a Twitter) que va arremetre contra el rei Felip VI en una piulada que va formular el 18 de març. L'afectat és qui ha donat a conèixer la notificació a les seves xarxes socials. 

Segons ha explicat Baiges, l'Audiència Nacional li ha comunicat aquest dimecres la citació per aquest divendres, quan haurà de comparèixer per videoconferència davant dels jutjats de Reus. Baiges ha acabat el seu tuit amb to irònic: "Democràcia, llibertat i tal".

'Ciao' a la monarquia

El missatge pel qual se l'imputa és del 18 de març d'enguany quan va manifestar a Twitter: "En serio, Tallem-li el coll a aquest fill de puta, estem tardant". La piulada acabava amb el hashtag #CoronaCiao

Aquell dia, el monarca va efectuar un discurs on instava a la població a "resistir" davant de la pandèmia de coronavirus, la qual va qualificar de "crisi temporal".

A les xarxes socials no s'han fet esperar les mostres d'indignació per la citació de Baiges. "Molta força, salut i justícia, Albert!", "El que passa a aquest país és molt bèstia!", "Això és brutal...no entenc què estem fent..." o "Patint la repressió...brutal!" són alguns dels missatges que es poden llegir d'alguns usuaris de Twitter.

De cara al pròxim divendres, s'ha convocat una concentració a les 09:30 davant dels jutjats de Reus per donar suport al tuitaire. L'Assemblea Nacional de Catalunya a Tarragona ha anunciat que se sumaria a aquesta marxa, que té com a lema "La Solidaritat no és delicte".

A més, en el cartell també es ressalta que Reus està contra la repressió i s'insta als participants a "donar suport" al tuitaire.