L'Audiència de Barcelona jutjarà des d'aquest dimecres tretze CDR per haver-se assegut i encadenat el 23 de febrer del 2018 a les escales del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La fiscalia, que és la única acusació, demana 2,5 anys de presó per un delicte de desordres públics per a onze dels acusats que es van encadenar davant de l'edifici del TSJC, i 1 any de presó per a dos més per desobediència i resistència greu a l'autoritat, per haver donat puntades de peu i de puny a mossos mentre els estaven desallotjant del carrer.

Els encausats consideren que la fiscalia està fent una "repressió política" i "criminalitzant" el dret de protesta, segons van denunciar a finals de novembre. Està previst que el judici acabi dijous.

Tal com recull la fiscalia en el seu escrit d'acusació, el 23 de febrer del 2018 un grup de manifestants, entre els que es trobaven onze dels acusats, es van dirigir "corrent" a l'entrada principal de l'edifici del TSJC, van tancar les portes, "les van bloquejar amb diverses cadenes de ferro o de moto" i es van asseure "encadenant-se entre ells i a les columnes exteriors de l'edifici".

El ministeri públic acusa els encausats d'actuar amb "menyspreu" cap a l'autoritat dels mossos d'esquadra que els van demanar que es retiressin, a qui no van fer cas. "La falta de col·laboració dels acusats va obligar els efectius policials a tallar les cadenes amb unes cisalles", relata, i posteriorment detenir-los. La fiscalia situa l'arribada els manifestants a les 07.45 hores i el restabliment de l'accés al tribunal a les 09.05 hores.

A més, la fiscalia també acusa a dues persones més de desobediència i resistència greu a l'autoritat, per qui demana una pena d'un any de presó. Es tracta, segons el relat del ministeri públic, de dues persones que van participar en una concentració davant mateix de l'edifici i que va tallar al trànsit el passeig Lluís Companys. La fiscalia remarca que, sobre les 09.50 hores, els agents van treure els concentrats "un a un", i que una d'elles va donar puntades de peu a dos mossos, i un altre va donar cops de puny i puntades de peu a un altre agent.