L’expectació generada pel documental de Las Cloacas de Interior, que els canals autonòmics TV3, IB3 i ETB s’han decidit a emetre davant la negativa dels canals estatals, ha tingut la seva recompensa.

L’emissió del documental a TV3 la passada nit ha obtingut un 30% de quota de pantalla i 766.000 espectadors. Es tracta d’un resultat excel·lent sense matisos, i més tenint en compte les comparacions immediates. Per exemple, els resultats d’audiència del prime time anterior -dilluns nit- on l’últim capítol de Nit i Dia va obtenir un 15,1% de share, i això que va ser el segon més vist de la sèrie aquesta temporada. Així, Las Cloacas de Interior ha obtingut el doble d’audiència.

Dades televisives a banda, l’emissió del documental es va convertir en Trending Topic (tema més comentat) a tot el món, amb missatges de nombrosos usuaris anònims, a més de dirigents polítics en actiu com el mateix president Carles Puigdemont, o l’exalcalde de Barcelona i un dels protagonistes del documental Xavier Trias.

Las Cloacas de Interior s’ha emès simultàniament a TV3 i al canal balear IB3 aquest dimarts a la nit. La cadena basca ETB2 l’emetrà finalment aquest dimecres, després que la setmana passada en va cancel·lar sobtadament l’emissió.