L’Audiència de Barcelona ha admès a tràmit el recurs d’apel·lació que demanava que s’investigués una suposada agressió policial dels Mossos d'Esquadra el 25 de febrer del 2018 durant les protestes per la presència del rei Felip VI a Barcelona pel sopar de gala del Mobile World Congress, al Palau de la Música. El jutjat havia considerat que no hi havia indicis d'actuació desproporcionada, però el tribunal creu que cal investigar més i almenys prendre declaració a la víctima i demanar les imatges policials de l'actuació.

Centenars de manifestants es van concentrar al centre de la ciutat, sobretot a la Via Laietana, per mirar d'impedir l'arribada del monarca, en plena aplicació de l'article 155. En aquella protesta els Mossos d’Esquadra van encerclar amb cordons d’agents antiavalots els manifestants, i la jornada es va tancar amb diversos ferits. Un d’ells va patir una fractura a la tíbia com a conseqüència de l’actuació dels agents.

Mesos més tard, un cop ja recuperada, i gràcies a la solidaritat de les xarxes socials, va aconseguir algunes proves sobre l’agressió que van permetre que poguessin interposar una denúncia. El jutjat d’instrucció número 5 de Barcelona va decidir arxivar a l'octubre i al febrer passats la denúncia perquè considerava que no hi va haver desproporció en l’ús de la força per part dels agents dels Mossos d’Esquadra. Però ara l’Audiència, en contra del criteri de la fiscalia, ha estimat el recurs d’apel·lació i ordena al jutjat d’instrucció que reobri el cas i dugui a terme totes les diligències d’investigació que calguin per esclarir els fets.

Segons l'acusació particular, l'arxivament del jutjat d'instrucció no posava en dubte la relació entre la lesió i l'actuació policial, per la qual cosa hi podia haver un delicte, imprudent o dolós, d'algun agent. Per això, demanava fer una mínima instrucció judicial com la declaració de la denunciant, l'interrogatori de l'agent investigat i el requeriment als Mossos perquè aportin vídeos de la jornada.

La denunciant explica que ella i altres manifestants eren a la Via Laietana entre les places d'Antoni Maura i de l'Àngel. Els antiavalots els van arraconar contra una paret amb cops de porra i empentes, cosa que va causar "angoixa" a la dona, que va mirar de sortir del cordó policial. Un agent va sortir corrent darrere d'ella, la va agafar fortament del braç i la va projectar cap a terra, cosa que li va provocar la fractura de la tíbia dreta. Per això l'agent va ser denunciat per lesions, delicte contra la integritat moral i contra els drets fonamentals.

Es va aportar l'informe mèdic —en què es diu que la dona afirmava que havia "caigut" després de ser agafada per l'abric—, fotos de l'actuació policial i un informe dels Mossos en què s'exculpaven, cosa que va portar a l'arxivament.