La reina d’Anglaterra, Elisabet II és molt diferent al rei d’Espanya, Felip VI, tant pel seu paper institucional com per la seva popularitat i, sobretot, per la manera que té en incidir en política. Així almenys ho veu el diputat del partit conservador britànic al parlament de Westminster Andrew Rosindell, que ha marcat la diferència bàsica entre l'una i l’altre aclarint que, respecte a la situació a Catalunya i el posicionament bel·ligerant del Borbó, “la nostra reina mai entraria en cap qüestió política”.

Entrevistat aquest dissabte a la nit al programa FAQS de TV3, Rosindell ha assegurat que no volia “comentar el cas del vostre rei” -en referència a Felip VI-, però ha volgut deixar molt clar que al Regne Unit, “la nostra reina hauria acceptat i respectat el resultat de qualsevol referèndum”, com el que es va fer a Escòcia, una diferència bàsica amb Felip VI, que es va posicionar totalment en contra  del referèndum català i en el seu discurs del 3 d’octubre es va desentendre dels milions de catalans favorables a la independència.

A més, el diputat ha tingut dures paraules per l’actuació del Partit Popular durant la celebració del referèndum d’independència de l’1 d’octubre, ja que va ser reprimit “amb violència”.

“El PP s’hauria d’avergonyir pel que van permetre que passés a Catalunya”, ha dit Rosindell, on ha assenyalat que més enllà del que cadascú pensi sobre els casos de Catalunya i Escòcia respecte a si han de ser independents o no, “sens dubte és a la gent a qui li toca escollir i la millor manera de fer-ho és un referèndum”. “A Escòcia es va permetre i hauríem respectat qualsevol resultat i aquí no es va permetre ni es va respectar i es va utilitzar la violència”, ha afegit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat