El monument a Rafael Casanova situat a la Ronda de Sant Pere de Barcelona s'ha llevat amb pintades ultres de caire feixista. Al monument s'hi han dibuixat dues esvàstiques i el símbol de les Schutzstaffel, les 'SS', l'organització paramilitar al servei d'Adolf Hitler i el partit nazi.

pintades ultra monument rafel casanova   Twitter

A més a més, a la placa commemorativa que hi ha als peus de l'estàtua s'hi ha escrit "Viva España".

pintades ultra monument rafel casanova2   Twitter

En la mateixa línia, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners denunciarà els responsables de les pintades a favor de la unitat d'Espanya i l'article 155 que han aparegut en diversos espais públics del poble.

pintades ultra santa coloma de farners ACN

En concret, s'han vist pintades a plafons publicitaris, passos de vianants i parets de propietats privades, una de les quals molt a prop d'una escola pública. A tots els missatges es podia llegir 'Viva España', al costat de pintades de la bandera espanyola.

pintades ultra santa coloma de farners ACN 2

L'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, diu que es tracta d'un "cas d'incivisme que cal condemnar". Martí diu que si les càmeres de seguretat de comerços propers permeten identificar els responsables, els sancionaran.

Qui també s'ha llevat amb pintades a la façana ha estat la seu de l'Assemblea Nacional Catalana a Barcelona. Al vidre del local s'hi ha dibuixat una bandera espanyola i s'hi ha escrit "Visca Espanya", "155" i "Fora ANC".