La Lliga Democràtica s'ha constituït aquest dimecres davant de notari com a partit polític i la politòloga Astrid Barrio en serà la presidenta. Així ho ha informat la flamant formació en un comunicat que detalla que José Nicolás de Salas, que va ser diputat de CiU al Congrés de 1986 a 1993, en serà el vicepresident i Josep Ramon Bosch, expresident de Societat Civil Catalana, n'ocuparà la Secretaria General.

La Lliga s'ha gestat al voltant de la candidatura de l'ex-primer ministre francès Manuel Valls –si bé ell no s'hi ha implicat directament– a l'alcaldia de Barcelona i recull "diferents sensibilitats i procedències diverses" del catalanisme no independentista. És per això que suma veus des de l'extinta CiU fins al PPC "vinculades pel convenciment que només des del respecte a l'estat de dret és possible el progrés i el manteniment de la cohesió social", detalla el comunicat.

Els promotors del partit creuen que cal oferir "una opció política catalanista sense complexos" als votants "descontents, desconcertats i desil·lusionats amb els estèrils del procés independentista". Per això, reivindiquen "el diàleg, el pactisme i el bon govern", així com el respecte a la Constitució.