L'associació unionista Moviment Cívic 12 d'octubre de Catalunya ha convocat una manifestació el proper 7 de maig per protestar davant les "moltes" mesures preventives impulsades pel govern espanyol davant la pandèmia de coronavirus que afecten les "llibertats i drets fonamentals dels ciutadans".

Malgrat l'estat d'alarma decretat per l'executiu espanyol que només permet a la ciutadania desplaçar-se per anar treballar, a comprar o al metge, l'entitat ha convocat a la plaça Urquinaona a les 18 hores la marxa "no partidista" i de dol pels morts pel coronavirus.

El moviment ha emplaçat les forces polítiques, sindicals, socials i cíviques a sumar-se a la iniciativa en "defensa dels drets constitucionals". En una nota de premsa, han explicat que ja han comunicat a la conselleria d'Interior la celebració de la manifestació.

Segons han explicat, la marxa reconeixerà a les persones que han mort com a conseqüència de les "moltes deficiències demostrades pel sistema i el govern espanyol".

El moviment ha indicat que a la marxa no hi haurà cap lema a la pancarta. Només una bandera espanyola amb un crespó negre. Pel que fa als manifestants, han dit que hi assistiran amb mascareta, guants i mantenint la distància social "aconsellada".