El president d'Empresaris de Catalunya, José Bou, ha avisat avui la Generalitat que la majoria de plataformes empresarials catalanes no facilitaran les seves dades fiscals i de la Seguretat Social dels seus treballadors a l'agència tributària catalana, si finalment el Parlament aprova la seva creació.

En declaracions als mitjans després de registrar a la seu del Defensor del Poble un document demanant l'empara de la institució, Bou ha assegurat que els empresaris "no es quedaran amb els braços plegats" i ha informat que, segons un estudi propi, més del 60 % dels empresaris d'aquesta associació (que representa 400 companyies catalanes) estaria disposat a deslocalitzar les seves empreses i anar-se'n de Catalunya.

Bou ha subratllat que la posada en marxa d'una agència tributària catalana deixaria "com a residual o inexistent" l'Agència Tributària de l'Estat i "no ens podem imaginar un empresari de Vic o Girona amb dos rebuts per pagar, un de l'Administració catalana i un altre de l'Estat".

"Això és una cosa que no pot ocórrer, és ciència-ficció, crea una gran inseguretat jurídica i perjudica el creixement econòmic i l'ocupació" ha dit el president d'aquesta organització empresarial, que agrupa més de 400 empresaris favorables al fet que Catalunya segueixi a Espanya i Europa i que per tant rebutja la secessió.

"Temor" a l'activitat de l'Administració catalana

Això no obstant, Bou ha deixat clar que els empresaris no temen represàlies per part de la Generalitat, encara que sí que hi va haver un temps en el qual estaven preocupats. Una altra qüestió, ha dit, seria que l'Administració catalana comencés a actuar pel seu compte, ja que "llavors començaríem a tenir cert temor".

Bou ha insistit que confia plenament en l'Estat, en el Poder Judicial i en el Govern de la nació "i volem entendre que la llei s'aplicarà en la mesura i amb la ponderació necessària". Si no fos així, ha vaticinat que el que pot ocórrer a Catalunya és que "la democràcia quedi desfeta".

Prèviament a lliurar al Defensor del Poble l'escrit de queixa, Bou ha mantingut una trobada amb la seva presidenta, Soledad Becerril, a qui ha vist "receptiva" a les seves demandes. En concret, aquesta associació ha demanat a la Defensora del Poble que intervingui amb l'objectiu de protegir els drets dels treballadors i les empreses davant la pretensió del Parlament d'aprovar les denominades lleis de Desconnexió.