L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha animat aquest dilluns els regidors que siguin elegits a les eleccions municipals del 26 de maig a prendre possessió del seu càrrec jurant o prometent "per la república catalana".

"Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, manifesto el ferm compromís amb els valors de la república catalana i declaro que continuaré treballant en la construcció d'una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada", resa el text que proposa l'AMI per a la presa de possessió dels regidors.

Josep Maria Cervera, president de l'AMI i alcalde de Cervera

L'alcalde del Port de la Selva (Alt Empordà) i president de l'AMI, Josep Maria Cervera, ha fet una crida a "la màxima implicació dels regidors" en un moment de "circumstàncies excepcionals" en què es requereix "la màxima implicació de tots els ajuntaments i els electes municipals". "És evident que qualsevol cosa que vulgui fer aquest país necessitarà del món municipal", ha afirmat.

Aquesta iniciativa s'ha pensat a semblança de la duta a terme a les municipals del 2015, quan l'AMI va animar els regidors independentistes que anessin a prendre possessió a fer-ho prometent o jurant treballar "per la independència". Un total de 4.192 regidors independentistes van utilitzar aquesta fórmula.