L'Associació de Municipis per la Independència expressa la seva "total solidaritat" amb els alcaldes de Verges, Ignasi Sabater, i el de Celrà, Dani Cornellà, dentinguts avui al matí per la Policia Nacional i també a la resta de persones detingudes. És per aquest motiu que convoquen a tots els alcaldes de Catalunya aquesta tarda a la plaça 1 d'octubre de Girona per donar suport als detinguts. 

L'AMI, en un comunicat, denuncia "la gran repressió de l'estat espanyol contra els electes locals que sovint són al punt de mira per fer d'altaveu dels seus veïns i veïnes i defensar les idees polítiques per les quals els han votat als seus pobles", expliquen. 

En el comunicat, l'AMI posa de relleu que el darrers anys s'han obert un total de "537 contenciosos" contra ajuntaments catalans per temes relacionats amb la sobirania, una xifra que, segons ells, "evidencia la persecució frenètica i desbocada que està patint el món local català". 

També recorden que s'està investigant a una cinquantena d'alcaldes per l'1-O, tot i que, la majoria s'estan arxivant perquè, segons l'AMI, "no hi ha cap indici de delicte" (en aquests moments s'han arxivat 15 diligències de diferents fiscalies contra alcaldes i alcaldesses catalans i 4 estan als jutjats per continuar la investigació).