L'Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida a mobilitzar el vot independentista a les eleccions catalanes del pròxim 14 de febrer. En un acte aquest divendres al migdia on s'ha desplegat una estelada gegant davant les Fonts de Montjuïc a Barcelona, l'entitat ha demanat a la societat que participi als comicis i que voti formacions que lluitin per la independència del país. 

Seguint aquesta acció i aquesta crida, aquesta tarda l'ANC desplegarà més estelades arreu del territori català.

 

La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha deixat clar que “les eleccions d’aquest diumenge es juguen en clau de mobilització. L’independentisme té l’oportunitat de fer un resultat històric superant el 50% de vot directe”. "És la pressió popular la que ens farà avançar. Hem d'omplir les urnes de vots independentistes", ha afegit Paluzie.

La presidenta de l’Assemblea ha recordat que “a l’1 d’octubre ens vam autodeterminar i aquest diumenge ratificarem el mandat” i ha fet una crida a la participació tot i la por per la Covid.

elisenda paluzie - acn

Imatge: Elisenda Paluzie durant l'acte / ANC

El que l'ANC ha deixat clar és que no "demanarà el vot" per a cap partit. Paluzie, ha argumentat que la seva preferència és un govern independentista en què les candidatures governin juntes. 

El que sí que ha demanat als partis ha estat fer "sobirania fiscal" i pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC). També els ha demana que es comprometin a fer que totes les administracions que governen apliquin també aquest tipus de sobirania i que vetllin per reforçar l'ATC "perquè la ciutadania pugui pagar els seus impostos a Catalunya".

Imatge principal: L'acte de l'ANC aquest migdia / ANC