El jutjat d'instrucció número 2 de Vic ha arxivat les denúncies que la Unión Militar de Tropa (UME), l'Associació Professional de Suboficials de les Forces Armades (ASFASPRO), la Brigada Provincial d'Informació del Cos Nacional de Policia i un particular van interposar contra el regidor de Capgirem Vic, Joan Coma. Les associacions veien en una de les seves piulades del regidor un presumpte delicte d'odi, provocació d'atemptat i alteració de l'ordre públic, però ara el jutge ho ha desestimat.

Tot plegat es remet a una piulada de Coma durant el desplegament dels militars espanyols a Catalunya per fer labors de desinfecció a l'aeroport del Prat durant la crisi del coronavirus. El tuit, en to de broma, deia: "Si veiem l'exèrcit abracem-los fort, tot tossint-los a la cara. Igual així se'n van i no tornen més".  

La jutgessa no veu delicte d'odi en les paraules que el cupaire  va escriure el passat mes de març contra l'exèrcit i les forces armades ja que no considera que siguin cap minoria "tradicionalment vulnerable" ni tampoc creu que siguin un col·lectiu o grup amb ideologia pròpia o "subjectes passius de delicte". A més, la magistrada també empara la piulada en la llibertat d'expressió i opinió.

La titular del jutjat de Vic també descarta el delicte d'incitació a l'alteració de l'ordre públic o provocació d'atemptat perquè diu que el tuit "no té entitat suficient". També destaca que Joan Coma va retirar el missatge i en va publicar un de nou a les xarxes socials donant una explicació de per què va fer el que va fer. "Vaig fer una piulada-broma que no havia d’haver fet en públic, en un context massa fotut per tothom. No, no m’agraden els exèrcits –els detesto, independentment de la bandera– ni els estirabots militaristes, precisament perquè no desitjo mal ni res dolent a ningú”, va dir.

Dies mes tard, Coma va tornar a referir-se a la polèmica i va escriure un nou missatge a les xarxes: “A tots i totes les que heu volgut entendre que era una broma, encara que fos de mal gust, i que sabeu que no anava a voler fer mal a ningú: us estimo".