La causa contra l'exconseller Josep Huguet per haver repiulat un tuit sobre la secretària del jutjat que investigava els preparatius de l'1-O ha quedat definitivament arxivada després que l'Audiència de Barcelona hagi desestimat un recurs presentat per la fiscalia contra l'arxivament provisional dictat pel jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona.

La fiscalia acusava Huguet d'haver repiulat una entrada de Twitter en què es feien públiques dades i una fotografia de la lletrada del jutjat que investigava l'1-O. L'Audiència de Barcelona conclou que el retuit d'Huguet s'empara en la llibertat d'informació i d'expressió i que, per tant, no se'l pot acusar d'un delicte de coaccions i d'obstrucció a la justícia, tal com denunciava la fiscalia.

L'Audiència conclou que la informació que va repiular Huguet "ja havia estat objecte de difusió en diferents mitjans de comunicació" i que, per tant, era una informació "ja publicada i de fàcil accés que es va difondre sense cap valoració de l'investigat". El tribunal també desmunta els arguments defensats per la fiscalia que donen per fet que Huguet havia de saber que la secretària judicial era testimoni protegit en la causa de l'1-O pel seu paper "d'activista polític". 

La repiulada d'Huguet va ser una de les 1.900 que es van fer sobre la mateixa entrada, segons subratllava ell mateix, que destacava que, en canvi, no hi havia cap més persecució judicial que la que se li feia a ell.