El Jutjat d’Instrucció 24 de Barcelona ha acordat l’arxiu provisional de la causa contra 9 independentistes per tallar les vies de l’AVE a l’estació de Sants, durant la vaga del 8 de novembre del 2017, en no existir indicis suficients com per mantenir les imputacions contra les persones investigades a la vista dels vídeos aportats i la resta d'elements que composen la causa judicial, segons ha informat Alerta Soldària.

Centenars d’independentistes convocats per Universitats x República van ocupar aquell dia les vies de l’AVE de l’Estació de Sants. Alhora, es paralitzava durant tot el dia l’activitat ferroviària a l’Estació de Girona. Durant aquella vaga general, milers de persones van sortir al carrer per defensar la República Catalana i contra l’empresonament de part del govern, en una protesta que se sumava a la denúncia de l’empresonament de Jordi Cuixart, president d’Omnium Cultural i de Jordi Sànchez, president de l’ANC, que s'havia produit el 16 d’octubre.

Al gener del 2018 el jutjat núm.24 va imputar 9 manifestants, fruit d’un atestat del cos dels Mossos d’Esquadra, segons Alerta Solidària. El Jutjat, a la vista del que constava a l’expedient en va acordar l’arxivament dies després, però la  resolució va ser recorreguda per la Fiscalia. El 16 de maig de 2018, 5 dels processats van ser detinguts després de desobeir la citació d’anar a declarar davant la jutgessa. Després d’aquestes no-declaracions, la jutgessa va decidir, una vegada més, arxivar el procediment, però va ser recorregut de nou per la Fiscalia.

Ara el Jutjat d’Instrucció 24 de Barcelona, ha acordat l’arxiu provisional de la causa en no existir indicis suficients de delicte.