L'audiència Nacional ha arxivat definitivament la causa contra el síndic de greuges, Rafael Ribó, pel viatge a la final de la Champions de l'any 2015. Ribó estava acusat d'un delicte de suborn a causa d'aquell viatge a Berlín que va pagar l’empresari Jordi Soler.

La decisió del jutge arriba després d'un recurs d'apel·lació interposat per la Fiscalia on ja es desestimava un anterior recurs de reforma que ja acordava "no elevar l'exposició raonada al TSJC" per què valorés la seva competència. A la vegada, la nova interlocutòria de l'Audiència Nacional acorda que cap de les parts pugui interposar cap mena de recurs i que per tant s'arxiva de forma definitiva el cas.

La fiscalia anticorrupció ja va recórrer l'última interlocutòria del jutge on ja va arxivar la investigació contra Ribó. El ministeri públic pretenia que es reobrís la causa pel viatge pagat per l'empresari Jordi Soler. José De la Mata, instructor de la causa, va concloure que no hi havia indicis suficients per determinar que el viatge es produís en consideració de la funció de Ribó com a Síndic de Greuges. 

A més, quan Ribó va haver de declarar davant del jutge, ja va assegurar que desconeixia qui va pagar el viatge en avió privat a la final de la Champions de Berlín del 2015, que va disputar el Barça. Ribó va negar rebre cap mena de contraprestació perquè la institució que dirigeix no fa contractes públics i va afirmar que es va assabentar que ho va pagar l'empresari Jordi Soler, investigat per un presumpte delicte de suborn a l'Audiència Nacional, quan va rebre la documentació sobre la causa.

Seguirà ampliació