El jutge del jutjat d'instrucció número 3 de Reus, que instrueix el cas Innova, ha arxivat provisionalment la peça 4 del cas per als tretze investigats que hi havia. L'escrit judicial indica que no té sentit que els investigats continuïn amb aquesta condició, ja que els indicis contra ells "han perdut solidesa" amb el pas del temps. Es tracta de regidors de l'Ajuntament de Reus i directius de Sagessa, com Marc Arza, Teresa Gomis, Enric Agustí, Miquel Àngel Puig, Lluís Nualart, Luís Márquez, Carlos Abelló, Angel Matías, Francisco Javier Gomà, Antonio Foz, Joan Benet i José Augusto García Navarro, a més de l'empresa Activa Mútua.

L'escrit del jutge Diego Álvarez de Juan indica que es van practicar 25 entrades i escorcolls, que han suposat una gran quantitat de documentació. Ara bé, de l'anàlisi no se n'ha obtingut cap indici, diu, que permeti mantenir la condició d'investigats de totes les persones imputades. A més, el magistrat afirma que davant del "silenci" i "l'absència d'interès" per part de les acusacions particulars ―exercides per l'Ajuntament de Reus, la CUP i Ara Reus― des de la interlocutòria del 16 de març del 2017, ha dictaminat que deixin d'exercir d'acusacions.

Per això, De Juan ha resolt que tampoc podran exercir d'acusació particular en la resta de peces separades del cas (3, 5, 9, 10, 11, 12, 13 i 14). Tot i això, la CUP seguirà com a acusació en la 3 i 5 perquè en va sol·licitar diligències. L'arxivament no és ferm i les parts poden presentar un recurs d'apel·lació en els pròxims cinc dies. Per la seva banda, els cupaires han explicat que encara no han rebut cap notificació dels jutjats i assenyalen que volen mantenir-se com a acusació de totes les peces.

 

El cas d'Innova va destapar que unes 6.000 persones van patir problemes de salut pel fet de portar pròtesis presumptament defectuoses de Traiber. La investigació va arrencar per investigar aquestes peces i per determinar com s'havien obtingut els contractes amb l'Hospital Sant Joan de Reus. De fet, la instrucció de la peça número 4 d'Innova va comportar la detenció de Teresa Gomis com a presidenta del centre hospitalari reusenc i màxima responsable del Grup Sagessa, encarregat de la gestió del centre.

Arran de la investigació, també es van detenir sis alts càrrecs de l'àmbit sanitari reusenc i dos empresaris. Entre ells, Luís Márquez, propietari de Traiber, i Miquel Àngel Puig, que era el màxim responsable d'Activa Mútua. A tots ells se'ls investigava per delictes de prevaricació i malversació de cabals públics, alteració de preus en concursos i subhastes públiques, tràfic d'influències, suborn, omissió del deure de perseguir delictes, societari, frau a l'Administració, estafa, corrupció entre particulars, falsedat documental, salut pública i blanqueig de capitals. L'octubre del 2016, el jutge del cas Innova va acordar dividir en dues parts la peça separada número 4, que investigava els presumptes delictes de corrupció en la compra i col·locació de pròtesis caducades i en mal estat de l'empresa Traiber. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, s'ha arxivat la peça 4, però la 15, la referent a la investigació sobre les pròtesis, continua oberta.