Més arxivaments. La jutgessa que investiga suposades irregularitats en la gestíó del Consell Esportiu de l’Hospitalet (CELH) ha decretat l’arxivament de la causa contra la interventora de l’Ajuntament de l’Hospitalet, Petra Sáez, segons una resolució a la qual ha tingut accés ElNacional.cat aquest dimecres. La jutgessa substituta del jutjat d’instrucció 2 de l’Hospitalet ja va ordenar el juliol passar, l’arxivament de la causa contra l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín (PSC), en considerar que no va permetre cap irregularitat.

 Un informe del fiscal anticorrupció, Luís García Cantón, sosté que l'alcaldessa Marín no va cometre un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes quan la van advertir de les irregularitats en la gestió de subvencions atorgades al Consell Esportiu de l’Hospitalet, amb la implicació de dos responsables socialistes de l'Hospitalet: l’exregidor del PSC i expresident del Consell Cristóbal Plazai el segon tinent d’alcalde, Cristian Alcázar, que al final va dimitir el juny passat per aquesta investigació.  A tots dos se’ls acusa d’una mala gestió dels diners públics rebuts, i que van realitzar despeses personals.

La interventora fa tasques de control

En la resolució, la jutgessa Anna Cocéra afirma que la declaració de la interventora com a investigada “va ser molt clara” i que arran de la documentació aportada per la seva defensa, exercida pel penalista Josep Riba, es descarta la seva participació en qualsevol acció irregular en la gestió del Consell esportiu de l’Hospitalet (CELH) . Hi detalla que Sáez com a interventora realitza el “control” de les subvencions municipals, però no la seva “gestió”, que en aquest cas seria a càrrec de l’àrea d’Esports del consistori, i que la seva tasca és fer informes si detecta una irregularitat, però qui pot aturar una subvenció és el regidor responsable. La jutgessa conclou que “la interventora va exercir la seva funció de control financer de forma deguda i correcta”, tal com va declarar al jutjat i -afegeix- com precisa l’escrit de la seva defensa. Fins i tot detalla que “s’han aportat informes favorables per part dels auditors contractats per la revisió dels comptes”. I sosté que no s’evidencia cap relació de la interventora amb cap responsable del CELH ni amb l’Ajuntament, a més de recordar que la figura de la interventora municipal té plena autonomia funcional en un consistori. I com no se l'imputa cap fet delictiu, la jutgessa decreta el sobreseïment de la causa cap a la interventora. Una causa desinflada del tot, i on només resten els dos exregidors socialistes com a principals acusats

La derivada de Cornellà

Precisament, el setembre passat, la jutgessa del jutjat d'instrucció 4 de Cornellà de Llobregat va decretar l’arxivament total de la causa contra un tinent d’alcalde del PSC i treballadors de l’Ajuntament de Cornellà per una derivada d’un suposat cas de corrupció en el Consell Esportiu de l’Hospitalet (CELH), que investiga un altre jutjat.  En la resolució, la jutgessa Maria Moreno Ortiz desmunta tots els indicis delictius apuntats pel grup de delictes econòmics (UDEF) de la policia espanyola, amb el vistiplau del fiscal.