Una jutgessa de Barcelona ha arxivat la causa oberta per un ultratge a Espanya contra un independentista que va cremar una bandera espanyola en una visita al febrer passat del rei Felip VI a Barcelona, en concloure que no ha quedat "degudament justificada" la perpetració del delicte.

Així ho sosté en una interlocutòria la titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona -la mateixa que ha processat diversos ex-alts càrrecs del Govern pels preparatius de l'1-O-, que ha donat carpetada a la causa amb un sobreseïment provisional.

El jove estava acusat d'un delicte d'ultratge a Espanya després que els Mossos d'Esquadra el van identificar com un integrant de la mobilització que va encendre i va cremar totalment una bandera d'Espanya durant una visita del rei a Barcelona per inaugurar el Mobile World Congress al febrer passat.

Protesta a la Gran Via

Diversos centenars de persones convocades pels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR) van protestar per la presència del Rei a Barcelona tallant la Gran Via, a l'altura de la plaça d'Espanya, i l'avinguda Rius i Taulet, i van cremar fotos del monarca i una bandera espanyola.

La defensa de l'activista va al·legar en un escrit tramès a la jutgessa que cremar una bandera d'Espanya en una concentració de rebuig a la presència del Rei a Barcelona és "un fet simbòlic en què s'utilitza el foc per mostrar la disconformitat amb la forma de govern de l'Estat espanyol, l'organització territorial i concretament, en aquest cas, la presència de la figura del monarca espanyol a la ciutat de Barcelona". A més, subratllava que, després de la crema de la bandera, no es va produir cap "acte violent" ni cap discurs.