El jutjat d'instrucció 7 de Martorell ha arxivat cinc de les vuit denúncies que havia rebut contra els professors de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca per suposats delictes de discriminació i contra la integritat moral contra alumnes fills de guàrdies civils.

La notícia ha coincidit amb la roda de premsa sense preguntes de les famílies d'El Palau que s'ha fet a l'edifici de les Escoles Velles de Sant Andreu de la Barca, tot i que ningú n'ha dit res i els responsables del centre que hi havia a l'acte no han volgut fer comentaris.

El jutge d'instrucció 7 de Martorell ha obert diligències per tres dels acusats que estaven sota la seva jurisdicció. Per als altres 5, arxiva el cas, tot i que la fiscalia encara pot recórrer. Sobre el mestre que falta, està pendent que traslladin el seu cas al mateix jutge. Ara està en mans de jutjat d'instrucció 3 de Martorell, que encara no ha decidit res al respecte.

La causa s’ha dividit en dos procediments. El motiu, les diferents dates dels fets que s'han denunciat, el 2 d'octubre i el 20 d'octubre. 

El cas està pendent d'unificar-se en un de sol, però encara s'ha de resoldre el recurs en contra que va presentar la fiscalia.

En cap dels dos jutjats hi ha previstes encara dates perquè els acusats vagin a declarar.