El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha llançat aquest diumenge el primer d'una sèrie de videopodcasts en els quals conversarà i reflexionarà amb professionals de diferents àmbits sobre temes relacionats amb la política.

"A favor de la política" té l'objectiu d'aportar idees i plantejaments que contribueixin a revertir el "descrèdit" que viu la política, lluny del regat tàctic del dia a dia. Mas conversarà amb protagonistes com el periodista, activista social i exlíder de la CUP David Fernández; la periodista Ana Pastor, l'escriptor Sergi Pàmies o el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós. El videopodcast es pot veure a la web afavordelapolitica.cat i està disponible a Spotify en la seva versió d'àudio.

La paraula i la política

La primera conversa que es publica avui diumenge 3 d'octubre és amb l'escriptor Sergi Pàmies, amb qui l'expresident català reflexiona sobre la relació entre la paraula i la política. En les properes setmanes i abans de Nadal, s'aniran publicant les altres converses: amb David Fernández, Mas reflexionarà sobre el sentit actual de la línia divisòria entre dretes i esquerres, i si aquesta encara existeix; amb Ana Pastor, dialogaran sobre la relació entre els mitjans de comunicació la política; i amb Jaume Padrós, conversaran sobre temes de salut i, concretament, sobre l'aprenentatge de la gestió de la pandèmia de la covid-19.

"Crec en la política"

"Crec en la política. La necessitem per al bon govern del nostre país. I aleshores, com millorar-la? Les respostes a aquesta pregunta arriben de la mà de les persones amb qui estic i aniré conversant. Són persones que estan a favor de la política i que reflexionen sobre com recuperar-ne el seu prestigi". Aquestes són les primeres paraules de l'expresident que es poden llegir a la capçalera de la seva nova pàgina web. 

Mas assegura que el país "es mereix tenir polítics ben preparats, amb esperit de servei i disposats a construir un millor futur per als catalans". És per això, explica, que li agradaria "descobrir cada dia més joves amb vocació política, amb ganes d’entregar un temps de la seva vida a reforçar la democràcia i el bon govern i a construir aquell país que voldrien per als seus fills".

"El temps de pandèmia i confinament ha fet aflorar noves tendències i canals de comunicació. I el podcast n’és un d’ells. És un format que permet una comunicació més reposada, més pensada, més constructiva, amb més valor i substància", segueix explicant l'expresident que afegeix que vol contribuir en "revertir el descrèdit de la política i apuntar algunes idees i plantejaments que permetrien recuperar part del terreny perdut".

Finalment, Mas apela el lector i li diu: "El meu propòsit és que les paraules no se les endugui el vent. Veureu també que he seleccionat algunes idees que m’han semblat rellevants de les converses". "Us convido, doncs, a ser un més dels qui estem a favor de la política, perquè sabem que aquesta és una de les millors maneres d’assegurar un bon futur per al nostre país", conclou.

 

Foto principal: L'expresident Artur Mas / EFE