Roberto Bermúdez de Castro, secretari d'Estat per a les Administracions Territorials, és l'executor de l'aplicació de l'article 155. Aquest dijous, en una entrevista a Radio Huesca -de la cadena SER- ha parlat. I ho ha fet per carregar contra els mitjans públics catalans i culpar-los de la situació a la qual s'ha arribat. En el seu punt de mira, periodistes com Mònica Terribas.

"Això de TV3 i Catalunya Ràdio és una vergonya", ha assegurat Bermúdez de Castro. "A Catalunya Ràdio, la presentadora estrella, Mònica Terribas, en el seu programa dels matins, anava assenyalant on eren les patrulles de la Guàrdia Civil", ha denunciat. "I no ha passat res, la gent la continua escoltant", s'ha queixat.

L'alt funcionari espanyol també s'ha referit a aplicacions mòbils "que et diuen quins establiments retolen en català", i que "la gent ho permet". En aquest sentit, ha conclòs que "cal fer una reflexió entre tots".

El secretari d'Estat també ha parlat sobre la seva relació amb els alts càrrecs de la Generalitat, durant l'aplicació de l'article 155. "Dimitir no dimitia ningú, de 8 a 15 h tothom acatava el 155, i jo ho agraeixo perquè almenys hem aconseguit que hi hagués normalitat aquí".

Finalment, Bermúdez de Castro ha confirmat que aquest article deixarà d'aplicar-se quan es constitueixi un nou Govern. Ha situat a mitjans de febrer la constitució del nou executiu català i la desactivació del 155.