L'advocat dels membres de la Mesa del Parlament i els exconsellers Joaquim Forn i Meritxell Borràs al judici del procés, Xavier Melero, ha dedicat aquest dimarts un article a La Vanguardia a l'exministre d'interior de l'època de Rajoy, Jorge Fernández Díaz, imputat pel cas Kitchen aquesta darrera setmana. Sota el títol Elogi del ministre Fernández, Melero fa servir una finíssima ironia i repassa amb un gran sarcasme la trajectòria més negra del popular.

Melero recorda que Fernádez va utilitzar els recursos que l'Estat va posar a la seva disposició per conspirar per la destrucció dels seus adversaris polítics i per manipular proves que podien posar en dubte la reputació del seu partit. Per fer-ho, diu, es va ajudar de l'anomenada "policia patriòtica", en què hi destacava "el comissari Villarejo, un senyor conegut com el Gordo i alguns consultors externs d'alt nivell com l'enyorat Pequeño Nicolás".

"El que va passar (i d'aquí potser va venir el malentès) va ser que resoldre la situació catalana era feina d'escassa substància per un grup tan aplicat, raó per la qual alguns membres es van pluriocupar en altres operacions al servei d'Espanya com la Kitchen o la segona fase de l'operació Catalunya", ironitza Melero."I no és estrany", afegeix, "gràcies a l'èxit de la crítica i el públic en la primera entrega. Els catalans que no som independentistes només podem aplaudir aquestes estratègies tan nobles". 

L'advocat assegura que Fernández va garantir en tot moment la "dignitat i imparcialitat" de la policia Espanyola i la Guàrdia Civil i relata com l'exministre va vetllar per "mantenir l'harmonia i convivència a Catalunya". "Per sort per nosaltres, encara queden a Espanya homes com el ministre Fernández, sempre disposats a guiar-se pels més estrictes criteris d'intel·ligència, lògica i raó. Napoleó deia que en política l'estupidesa mai és un desavantatge, la qual cosa és més que evident en els nostres dies", conclou.