La presidenta del Grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha carregat contra l'acord entre el seu soci de govern a la Generalitat, Esquerra Republicana, i En Comú Podem. "L'acord d'ERC i Comuns és polític", ha sentenciat en una entrevista a Ràdio 4 Artadi, que ha sostingut que el pacte entre els dos partits ha tingut poc a veure amb els pressupostos.  

El fet que sigui una aliança política, allunyada del contingut dels pressupostos, fa que sigui més alarmant per Artadi. "Pere Aragonès ha fet un gir cap als Comuns, que estan contra l'independentisme. Aquí és on nosaltres constatem que hi ha un trencament de les aliances independentistes", ha alertat. 

Per Artadi les aliances del bloc independentista s'han trencat. "Una majoria que existeix als carrers no la sabem traspassar a les institucions", ha reconegut, però ha assenyalat que el principal culpable és el president Pere Aragonès, que pel seu càrrec considera que és el màxim responsable de "vetllar per la majoria independentista". 

Per altra banda, Artadi ha celebrat que els pressupostos de Jaume Giró s'estan tramitant pràcticament igual com els va enllestir el conseller, però ha recordat que el contingut dels pressupostos no era el més important en aquella negociació. 

Qui paga és Barcelona

Elsa Artadi ha assegurat que la negociació dels pressupostos de la Generalitat no l'ha pagat aquest govern sinó el de Barcelona. "On s'ha passat la factura de l'acord dels pressupostos ha estat a l'Ajuntament de Barcelona", ha sentenciat. 

La presidenta del Grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona ha considerat vergonyós que ERC Barcelona, després de criticar els pressupostos de l'alcaldessa Ada Colau, hagi accedit a votar-los a canvi dels comptes de la Generalitat. "Nosaltres no votarem els pressupostos de Jaume Collboni i Ada Colau", ha insistit. 

De nou, Artadi ha refermat el seu compromís i voluntat per presentar-se com a candidata a l'alcaldia de Barcelona del seu partit. "No em consta que hi hagi cap altre candidat", ha exposat. També ha aprofitat per mostrar el seu agraïment als seus companys de partit que li han mostrat el seu suport en aquesta decisió. 

En aquest sentit, Artadi ja es comença a distanciar d'una de les seves possibles rivals, Ada Colau, De qui només ha valorat positivament que ha trencat el sostre de vidre que hi havia a l'alcaldia de Barcelona per a les dones. 

 

 

Imatge principal: Elsa Artadi, presidenta del Grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, durant la manifestació del 25N / Montse Giralt