Durant el ple de dissabte passat, el PSC podria haver mostrat més empatia pels presos polítics, però no ho va fer. Així ho ha retret la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, al primer secretari Miquel Iceta durant el debat de la proposta de resolució socialista. “Van tenir molts minuts per mirar a la cara dels familiars dels presos, però no ho van fer”, ha lamentat Artadi. “Hauria estat un gest per iniciar aquesta reconciliació”.

Malgrat l’oferta de reconciliació del PSC, Elsa Artadi els ha retret que ho “expliquin en tercera persona” i reparteixin més culpes als independentistes que al Govern espanyol. “Vostès són perpetradors del cessament il·legítim, són corresponsables quan donen suport als sabotatges que arriben des de Madrid”, els ha retret. Els ha demanat que, abans de res, ho reconeguin i demanin perdó. “Si decideixen sumar-se al front de la democràcia i la política, seran molt benvinguts”.

En aquest sentit, la portaveu de JxCat ha fet una sèrie d’exigències als socialistes: que participin en el front unitari del president Roger Torrent, que reconeguin que hi ha presos polítics, que decideixin no participar en manifestacions on hi ha feixistes i que deixin de ser “còmplices” de la majoria parlamentària del Govern espanyol. En aquest sentit, Artadi ha fet un oferiment a Iceta: “Vagi a les presons, visiti els seus companys, i si vol jo l’acompanyo”.