El gran consens de la societat catalana és al voltant del dret a decidir. Així ha respost la portaveu del Govern, Elsa Artadi, a la proposta del president espanyol Pedro Sánchez de votar en referèndum una reforma de l’Estatut d’autonomia. “El debat a la societat catalana no és sobre l’Estatut d’autonomia”, ha advertit la consellera al govern espanyol. En aquesta línia, ha precisat que és una "pantalla passada fa molts anys en un referèndum que no es va respectar".

Per altra banda, Elsa Artadi ha lamentat que “no hi ha gaire concreció” en la proposta de Pedro Sánchez. “Sempre estem a favor de votar, però s’ha de votar sobre el que hi ha un gran consens”, ha afirmat. En aquest sentit, ha recordat que “el gran consens des de fa molts anys, amb majories molt àmplies, és al voltant del dret a decidir”.

La portaveu de l’executiu ha fet aquestes declaracions durant la presentació de l’acte oficial de la Diada, organitzat pel Govern i el Parlament, que enguany demanarà la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. No ha volgut donar detalls sobre la conferència que pronunciarà el president Quim Torra aquest dimarts a la tarda..