Elsa Artadi ha explica com serà l'estratègia de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats. La portaveu del partit al Parlament i número dos de la llista a l'Ajuntament de Barcelona, ha dit que a Madrid exigiran "el dret a l'autodeterminació i la fi de la repressió" i que "no serà una política de bloqueig". 

En una entrevista a Els Matins de Catalunya Ràdio, Artadi ha considerat que "venim d'un període de gran inestabilitat en la política espanyola" i que l'objectiu del seu partit és donar una "solució política al que és un conflicte polític".

Per Artadi la repressió que ha exercit l'Estat espanyol al Govern de la Generalitat ha provocat que "s'escapessin molts lideratges" i que internament, des del partit, "s'ha treballat intensament" per conformar les llistes al Congrés, a les eleccions municipals i a les europees.

Quan se li ha preguntat sobre si el "PDeCAT és mort", la portaveu ha respost que el partit demòcrata és "el president Puigdemont, així com Turull, Rull i Forn", entre altres noms que conformen el partit, com ara els consellers Calvet o Buch.

Eleccions municipals

Sobre possibles incorporacions a la llista de Joaquim Forn a l'Ajuntament de Barcelona, on Artadi va de número dos, ha expressat que li "agradaria molt que Ferran Mascarell pogués venir". La possibilitat de Jordi Graupera la veu "més difícil".