La portaveu al Parlament, Elsa Artadi, ha avançat en una entrevista a El Món a Rac 1 que "a Barcelona, Junts X Catalunya i el PDeCAT estan treballant per fer una candidatura conjunta". Aquesta no tindria un cap de llista principal, sinó que funcionaria amb "el mateix esperit que Junts X Catalunya al Parlament". 

En la mateixa entrevista, Artadi, ha assegurat que "la Crida Nacional", fundada dissabte a Manresa, "no està formada per presentar-se a les eleccions municipals, però que eventualment pot fer-ho". Sobre comicis electorals, també ha manifestat la bona predisposició del seu partit, Junts X Catalunya, que Oriol Junqueras lideri una llista conjunta a les eleccions europees. 

La portaveu al Parlament també ha incidit en la unitat entre els dos partits socis al govern i ha puntualitzat que "la decisió sobre els pressupostos de Madrid l'hem de prendre en conjunt. El poder que tenim al Congrés són els 17 diputats. Si el PDeCat i ERC voten diferent només generarem desconcert. Veig possible aquest consens." 

Per últim, Artadi ha recordat que la Crida Nacional té l'únic objectiu d'implantar el mandat de l'1-O i una vegada s'aconsegueixi la República "es dissoldrà". Així mateix, ha assegurat que "la via dialogada és prioritària i sempre ho hem dit. Però no podem renunciar a cap via."