Els dirigents de JxCat i ERC, Elsa Artadi i Pere Aragonès, han abordat aquest dilluns la possible investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Des de JxCat han deixat molt clar que l'únic candidat, ara mateix, és Puigdemont i des d'ERC han afirmat que el nom del candidat és el menys important mentre es pugui formar un Govern efectiu i, per tant, s'han de buscar mecanismes per esquivar els impediments de l'Estat amb la investidura.

Artadi ha afegit que l'objectiu principal dels partits republicans és la creació de la República, i que, per tant, la investidura, el Govern o les polítiques socials són instruments per arribar a crear aquesta república. Per altra banda, Aragonès ha afegit que no volen un país pels dos milions de votants independentistes, sinó per a tots els ciutadans de Catalunya i poder fer polítiques per a la majoria dels catalans. Ha apuntat que ja ho han intentat fer des de l'autonomisme, però tant el TC com el govern espanyol ho han impedit. També ha recordat que actualment hi ha un debat sobre la república catalana, i que la millor manera de decidir-ho és votant, és per això que es va realitzar el referèndum i que es van sotmetre a les eleccions del 21-D.

En relació a la possible malversació del Govern a l'hora de realitzar el referèndum, Aragonès, secretari del Departament d'Economia, ha reiterat que a qui s'ha de fer cas és als funcionaris de la Generalitat i no a Montoro o a Llarena. I ha assegurat que no s'ha fet, des del Govern, cap pagament relacionat amb el referèndum i ha recordat que el que no entenen des d'Espanya és que la població civil hagi pogut finançar tot el referèndum.

Tots dos polítics han coincidit que pel carrer la ciutadania els ha donat molta força, els ha animat a "anar per feina" i a no donar cap pas enrere en relació a la investidura.