La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha replicat aquest migdia les declaracions del ministre d'Exteriors, Josep Borrell, que diumenge assegurava que Catalunya està al caire d'un enfrontament civil, i ha advertit que el Govern espera que el titular d'exteriors "comenci a matisar unes afirmacions que no deixen de ser mentida". 

En ser interrogada per les paraules de Borrell, ha expressat la sorpresa de l'executiu català per "com n'estan d'allunyades de la realitat". "Desconeixem si és part de la seva política Exterior o és que passa poc temps a Catalunya últimament", ha ironitzat.

La portaveu del Govern ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior a la reunió que han mantingut el president, Quim Torra, i el líder dels Comuns, Xavier Domènech.

En ser preguntat també per les paraules de Borrell, Domènech ha reclamat "superar l'etapa en què qui més parla de Catalunya és el ministre d'Exteriors", en referència al qui va ser cap de la diplomàcia espanyola José Manuel García Margallo, que es va caracteritzar per la seva activa presència en el debat sobre el procés.

"El que hem de treballar és per desencallar la situació a Catalunya i no per produir alarma", ha advertit, per la qual cosa ha aconsellat el ministre socialista que es dediqui a explicar les seves propostes sobre política Exterior.