Les candidatures per a les pròximes eleccions municipals a Barcelona van prenent forma, però les crides a la unitat de l'independentisme continuen. La consellera, Elsa Artadi, ha fet una apel·lació directa als candidats d'ERC i JxCat, Ernest Maragall i Quim Forn. "Ernest i Quim poseu-vos d'acord: s'ha de guanyar Barcelona", ha reclamat.

Just el dia en què Forn ha oficialitzat des de la presó de Lledoners la seva intenció de presentar-se a les eleccions municipals, Artadi, el nom de la qual es dona per fet que figurarà com a número dos de la llista, ha advertit que "no té cap sentit" que podent governar plegats no vagin junts a les llistes electorals.

La consellera ha recordat el paper del ajuntaments en el procés, però també s'ha preguntat sobre l'efecte que hauria representat poder comptar amb la ciutat de Barcelona. "És fonamental guanyar a Barcelona, no ens la podem jugar", ha conclòs.

Artadi ha fet aquesta intervenció en el marc de la presentació que la Crida ha organitzat aquest vespre al barri de Gràcia de Barcelona, que ha comptat amb la intervenció, entre d'altres del president, Quim Torra, i el president Carles Puigdemont. El germà de Jordi Sànchez, ha llegit una carta d'aquest des de Lledoners. 

Torra ha fet també una crida a la unitat davant del judici de l'1-O que, segons ha dit, serà contra l'independentisme i contra la democràcia. "Hem de denunciar aquesta injustícia i aquest Estat, i hem de fer-ho junts, perquè junts som més forts", ha insistit en la mateixa línia que Artadi.

En la carta, Sànchez ha reiterat que "la unitat no és un valor absolut però sí un instrument necessari, imprescindible per avançar". "Creure que per separat guanyarem més és un error", ha reblat. 

"Si no som capaços de treballar plegats en aquest moment tan excepcional això voldrà dir que no tenim la capacitat de posar l'interès del projecte sobiranista al centre de la nostra acció política", ha conclòs.