Allau de crítiques a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, pel trencament de l'agermanament entre Barcelona i Tel-Aviv. Si aquest dimarts va ser la presidenta de la Comunitat de Madrid, qui des d'Israel va criticar la decisió, avui ha estat l'exlíder de Ciutadans, Inés Arrimadas. La que fins al mes de gener va ser la líder de la formació taronja s'ha reunit amb l'ambaixadora d'Israel a Espanya i ha afirmat que la decisió de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de trencar l'agermanament de la ciutat amb Tel-Aviv és "una mostra d'antisemitisme".

L'alcaldessa de Barcelona va anunciar la setmana passada una "suspensió temporal" de relacions amb l'Estat d'Israel i amb totes les seves institucions, inclòs l'agermanament de la capital catalana amb Tel-Aviv. En el seu compte de Twitter, Arrimadas ha compartit fotos de la reunió amb l'ambaixadora d'Israel, Radian-Gordon, acompanyades d'una valoració de la decisió de l'alcaldessa de Barcelona: "Una lamentable mostra d'antisemitisme que no podrà trencar els llaços del nostre país amb el poble israelià", ha escrit.

Ayuso ja va criticar Colau des d'Israel

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va criticar aquest dilluns que l'Ajuntament de Barcelona hagi trencat relacions amb Israel i va assegurar que aquesta postura no representa Espanya, durant una visita oficial a Israel en la qual intenta atreure inversors cap a la seva regió. "Això no representa Espanya i no representa Catalunya. No vull que cap inversor, que cap jueu, que cap ciutadà de bé d'aquest món pensi que Espanya és un país racista o que Espanya és un país que es tanca al món. Tancar les portes a Israel és tancar les portes al món", va afirmar Ayuso durant un discurs, després de reunir-se a Jerusalem amb el president israelià, Isaac Herzog i posicionant-se en contra de la decisió de Colau, que també ha generat polèmica a Barcelona.

Trias visita la comunitat jueva

Aquest dimarts, el candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, va visitar la seu de la Comunitat Israelita de Barcelona, acompanyat dels regidors Jordi Martí Galbis i Francina Vila. L'alcaldable va voler traslladar al president, la presidenta del consell i membres de la junta de la Comunitat el seu compromís de refer ponts i reprendre l'acord d'agermanament amb Tel-Aviv si guanya les eleccions municipals i es converteix, de nou, en batlle de la capital de Catalunya. Alhora, Trias va traslladar la seva voluntat de crear i teixir un espai de treball amb aquesta entitat per "abordar projectes de ciutat visibilitzant la història jueva de Barcelona", així com la "presència del judaisme" a Catalunya.