La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha fet un pas enrere aquest divendres i ha anunciat que el partit prepara una llista de consens per a la propera assemblea extraordinària. Ha avançat, però, que no estarà encapçalada per ella, i ha donat a entendre que tampoc ho estarà per Edmundo Bal, qui li ha declarat una guerra en les darreres setmanes per liderar el partit. De manera que, a hores d'ara, es tracta d'una llista que competiria contra la que encapçala Bal.

La líder del partit taronja ha afirmat que la llista ja està “molt avançada” i que es farà pública en els propers dies, amb la intenció de “donar protagonisme a persones que es partiran la cara pel projecte liberal”, ha dit en una roda de premsa al Congrés dels Diputats. Dit això, ha argumentat que tant ella com Bal són “referents”, però que també són persones “ja conegudes i tenim protagonisme”. “Ara és el moment de donar-li atenció a altres companys que tenen moltíssim talent, inclús més que nosaltres, que estan preparats per encapçalar aquesta nova etapa i s’ho jugaran tot el maig”, ha afegit.

D’altra banda, Arrimadas també ha afirmat que ara “no és el moment de pensar en el Congrés o en les generals”, sinó en les eleccions municipals i autonòmiques. “No cal dirigir-se cap a un conflicte”, ha afegit. En aquesta mateixa línia, ha assegurat que una llista conjunta és el que més necessita el partit.

L’actual presidenta de Ciutadans no ha donat més detalls sobre la composició d’aquesta llista. Ara bé, ha afirmat que "molta gent" està participant en la conformació. "No s'està fent amb un bolígraf en un despatx", ha afirmat, a més d'assenyalar que la nova etapa de Ciutadans ha d'estar liderada per altres persones que no siguin ni ella ni Bal.

Tal com ja va afirmar durant el dia de la Constitució, Arrimadas ha tret pit d'haver "agafat poc el micròfon i molt el telèfon" en els darrers dies. Es tracta d'un dard dirigit a Edmundo Bal, que ha fet diverses declaracions reptant Arrimadas a un enfrontament cara a cara per veure qui acabava liderant el partit. De fet, ha dit que "ningú entén" que en un moment tan crispat de la política espanyola algú faci "entrevistes per atacar" la presidenta de Ciutadans. "Jo no faré això amb el meu company, la meva mà dreta", ha sentenciat. 

Les declaracions d'Arrimadas arriben deu dies després que la presidenta del partit plantés cara a Edmundo Bal després que la seva mà dreta anunciés la seva candidatura per liderar Ciutadans. Va assegurar que ella volia evitar una "batalla campal", i per això va demanar a Bal que "recapaciti i retiri la candidatura".