La designació de Quim Torra com a candidat a la investidura és una “declaració d’intencions” de Carles Puigdemont. Així ho ha assegurat aquest divendres la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que ha ironitzat afirmant que “el nacionalisme mai no deixa de superar-se”. En aquest sentit, ha advertit que “la declaració d’intencions és molt clara: volen més conflicte, confrontació i procés”.

En aquest sentit, Inés Arrimadas ha titllat el diputat de JxCat de “xenòfob” i “supremacista” per les seves piulades del passat, i ha dit que “el mínim que podria fer" és disculpar-se. “Si canvies la paraula espanyol per una altra nacionalitat, raça o ètnia, s’adonarien de la barbaritat que suposa”, ha lamentat. “En altres països democràtics, aquest senyor no podria plantejar-se fer política”.

Per altra banda, la líder de Ciutadans ha tornat a aprofitar l’ocasió per dirigir-se al Govern espanyol, a qui ha exigit que recorri els vots delegats de Carles Puigdemont i Toni Comín. També ha volgut supeditar l’aixecament de l’aplicació del 155 al fet que el proper Govern respecti la legalitat. Ha lamentat que la política catalana estigui “novament en mans d’una assemblea de la CUP”.