Aquest diumenge, les primàries a la presidència de Ciutadans han donat una clara vencedora: Inés Arrimadas. Amb un total de 9.481 vots davant els 2.752 del seu rival Francisco Igea, s'ha imposat per majoria, el 76,91%. En tercer lloc ha quedat Ximo Aparici amb 94 vots residuals que no arriben ni a l'1%. 

Les diferències entre Arrimadas i Igea eren evidents des del principi amb una posada en escena davant els mitjans de comunicació gens habitual entre rivals d'un mateix partit. Igea va retreure que la seva formació, amb Arrimadas al capdavant, no pactés amb Pedro Sánchez després de les eleccions del mes d'abril i també va retreure les coalicions electorals amb el PP a Madrid, Múrcia o Andalusia. Però la seva idea és la minoritària.

La participació en aquest procés ha augmentat 25 punts percentuals respecte a l'anterior celebrat l'any 2017 on va guanyar Albert Rivera. Aquesta vegada, el vot telemàtic ha estat l'opció escollida per més de la meitat dels seus militants i la votació presencial tan sols ha arribat a l'1,11%. Amb Arrimadas al capdavant, la seva candidatura passa a ser el nou comitè executiu del partit taronja i prendrà possessió durant la cinquena assemblea general de Ciutadans que se celebrarà el 14 i 15 de març.