La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assegurat que el "nacionalisme català" ha estat el "culpable" de la fractura social que, al seu entendre, viu en aquests moments Catalunya. Arrimadas ha lamentat que "la fractura afecti amics, família i companys de feina i hagi provocat la fi de moltes relacions personals" i ho ha exemplificat amb accions com ara la col·locació de llaços grocs com a forma d'"exclusió". 

Pel que fa a la polèmica pels llaços grocs a la via pública, en declaracions aquest dimecres al matí a Catalunya Ràdio, Arrimadas ha declarat que "no és exercir la llibertat d'expressió". Segons la líder de Ciutadans, penjar aquesta simbologia té l'objectiu d'"excloure" i ha defensat l'actuació dels escamots unionistes que la retiren. "La gent no hauria de treure llaços grocs, ho hauria de fer l'administració pública, però com no ho fa, nosaltres no ens podem quedar callats", ha incitat. En aquesta mateixa línia, ha denunciat un cop més l'actuació dels Mossos d'Esquadra, un cos de seguretat que considera "la policia política de Torra". 

La cap de l'oposició ha reafirmat la seva voluntat que es convoqui un ple de convivència al Parlament de Catalunya per debatre la situació de la societat catalana. "El debat que estem vivint va més enllà de la diferència ideològica. La gent ha d'entendre que necessitem un projecte per a tots. Votants independentistes i no independentistes han de parlar del que els uneix", ha indicat. Tanmateix, ha declarat que es nega a tenir una reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per tractar aquesta qüestió. "No faré una reunió formal a una seu amb simbologia independentista on s'està excloent la meitat de la població catalana", s'ha excusat.

En referència a l'agressió d'una dona al Parc de la Ciutadella la setmana passada, Arrimadas ha clamat amb contundència que es tracta "d'una agressió per motius polítics" i l'ha condemnat amb fermesa. A més, ha denunciat el canal 324 per informar que l'agressió no tenia motivacions ideològiques, tal com van afirmar la parella de l'agredida i l'agressor. Segons la cap de l'oposició, aquesta és una de les "conseqüències del procés" i ha instat a les formacions a donar una resposta conjunta.