La candidata al Congrés dels Diputats per Barcelona de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha plantejat al president del Govern, Pedro Sánchez, el cessament del primer secretari del Partit Socialista de Catalunya, Miquel Iceta, després de les seves polèmiques declaracions respecte a un mecanisme "per encarrilar" el conflicte català.

En un vídeo publicat en el seu perfil oficial de Twitter, Arrimadas es dirigeix a Sánchez dient que "si no el cessa immediatament és perquè Iceta ha verbalitzat el que vostès --en relació amb el PSOE-- pensen en privat. La líder de l'oposició a Catalunya considera que les declaracions d'Iceta "són de les més greus que s'han dit en política en els últims anys", per la qual cosa creu que hauria de dimitir "immediatament".

En el vídeo també torna a criticar el president del Govern en dir que "ja ho va fer amb els indults", que "ha posat data de caducitat a Espanya" o que fins i tot "ha posat preu al nostre país", matisa Arrimadas. "L'única data de caducitat és la del 28 d'abril, perquè deixi de ser president," ha afegit, al mateix temps que defensa "partir-se la cara" a fi d'aconseguir una Catalunya "de tots els catalans".

Les paraules d'Iceta, en concret, van ser que "si el 65 per cent dels catalans vol la independència, la democràcia haurà de trobar un mecanisme per encarrilar això". Aquesta va ser la seva resposta en una entrevista al diari Berria davant de la següent pregunta: "El 47 per cent dels votants està a favor de la independència. No és suficient segons la seva opinió, i si fossin el 65 per cent tampoc?. Mai, mai?". "Si el 65 per cent de la població vol la independència, la democràcia haurà de trobar un mecanisme per encarrilar això, però no en l'últim 'penal', no amb el 47 per cent ni tampoc amb el 51 per cent", va respondre Iceta.