A les portes del 6-F, la líder de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, ha fet un recés durant la IV Assemblea General que Ciudadanos celebra aquest cap de setmana per denunciar allò que veu com una doble vara de mesurar a propòsit dels judicis que afecten expresidents de la Generalitat.

"Quan hi ha casos de corrupció investigats pels propis jutges catalans, ho intenten tapar. Però quan es tracta de complir amb la justícia, estan encantats d'escenificacions i fotos" ha assegurat Arrimadas, en el primer cas sobre la família Pujol i el 3%, i en el segon, sobre Artur Mas pel 9-N.

Arrimadas ha matisat més tard les seves paraules preguntada sobre quina opinió li mereixia que vora 40.000 persones tinguin previst d'acompanyar Mas fins a la porta del jutjat per protestar. "Respectem totalment la gent que es vulgui manifestar a nivell individual, però no estem d'acord que la consellera de Governació [Meritxell Borràs] cridi els funcionaris a demanar un dia de festa", ha lamentat.

Segons considera, s'estaria intentant deixar impunes delictes pel fet de ser expresidents o exconselleres, per tant, cares populars. "Si et dius Mas, Rigau, García o Pérez, has de complir igualment amb les lleis democràtiques", ha conclòs sobre els judicis del 9-N a què s'enfronten Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per permetre la consulta.

La líder de Ciutadanos considera que ja no es pot "esperar res més" de la Generalitat que no sigui "alimentar la confrontació" amb la resta de l'Estat. Per això, exigeix un govern de Catalunya que "deixi enrere la corrupció", ha tancat.