La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, s'ha enfadat per la bandera espanyola que van arrencar i cremar els manifestants independentistes ahir a l'Ajuntament de Vic. Arrimadas ha usat l'incident amb la bandera per esclatar contra l'independentisme i ha assegurat que "mai aconseguiran acabar amb Espanya".

La líder de Ciutadans ha tornat a fer servir l'argumentari antiindependentista i ha afirmat que els manifestants cremen la bandera d'Espanya perquè "odien el que representa". Arrimadas ha assegurat que l'Estat espanyol representa "una de les democràcies més avançades del món i una de les nacions més importants de la història" i que els independentistes odien tot l'anterior esmentat, però que, tot i això, "mai aconseguiran acabar" amb Espanya.

Aquesta acció protesta a Vic es va produir per demanar l'absolució d'un jove manifestant que va ser detingut  durant la vaga del 21-F de l'any 2019 en el tall de la C-25 a Gurb. El jove activista Roger Aguayo s'enfronta a una petició de quatre anys de presó per participar en una vaga de fa tres anys.

"Cremen la bandera d'Espanya perquè odien tot el que representa: a una de les democràcies més avançades del món i a una de les nacions més importants de la història. Els separatistes mai aconseguirar acabar amb ella", ha esclatat Arrimades contra l'acció dels manifestants a Vic. 

Arrimadas TUIT

La manifestació a Vic

Centenars de manifestants es van aplegar aquest dissabte passat a Vic per demanar l'absolució de Roger Aguayo, un jove detingut durant la vaga del 21-F de l'any 2019 en el tall de la C-25 a Gurb. La manifestació va acabar amb la bandera d'Espanya de l'Ajuntament de Vic per terra i cremada. El jove activista s'enfronta a una petició de quatre anys de presó a petició dels Mossos d'Esquadra.

Dos manifestants encaputxats es van enfilar fins al balcó de l'Ajuntament i han arrencat la bandera que després li van calar foc amb el cant dels segadors de fons. Els manifestants protesten en contra dels delictes que volen imputar-li a Aguayo: un delicte d'atemptat contra l'autoritat, un de desordres públics i dos de lesions. La fiscalia, per la seva part, ha reduït la petició inicial de dos anys a un any de presó per la suposada agressió als mossos. Per contra, el manifest del grup de suport a l'arrestat defensa que "Aguayo va ser detingut injustament" i que "el tall de carretera va ser totalment pacífic".

Roger Aguayo, detingut pels talls de la C-25 a Gurb durant la vaga del 21-F del 2019, s’enfronta a una pena de fins a quatre anys de presó. L’acusació particular que, en aquest cas, no està representada per la Generalitat, sinó per advocats privats dels agents dels Mossos d’Esquadra, l’acusa d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat, un altre de desordres públics, i dos de lesions lleus.

A més, li demana una multa de 6.060 euros en concepte de responsabilitat civil. Per la seva banda, la fiscalia li rebaixa la petició de presó fins als dos anys per un delicte d’atemptat contra l’autoritat i també l’acusa de dos delictes de lesions lleus. La defensa demana l’absolució. 

 

Imatge principal: Inés Arrimadas. - Europa Press