La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha carregat contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per anar divendres a Waterloo a "retre homenatge" a Carles Puigdemont. "Comencem la legislatura com portem ja tants anys, rendit davant d'un fugat de la justícia", s'ha queixat.

A més, Arrimadas ha assegurat aquest dissabte que els "indults" són una "bufetada" del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, als constitucionalistes catalans que "pateixen cada dia els atacs del separatisme i d'un govern que porta tants anys abandonant els catalans". "Sánchez ens torna a humiliar", ha lamentat Arrimadas, que ha indicat que els indults són un "insult al constitucionalisme". "És oblidar-nos, és dir que no existim", ha insistit la líder de Cs, que ha subratllat que Sánchez no va defensar els indults en campanya electoral "però ara diu que sí perquè els necessita per mantenir-se en el poder". 

Captura

Després de titllar d'"acte de propaganda" l'acte del president espanyol al Liceu el dilluns, Arrimadas ha criticat que es "premiï a qui fa malament les coses". "No s'ha de confondre que no estiguin declarant la independència cada 15 minuts amb què estiguin violant cada dia els drets de milions de persones", ha etzibat en declaracions als mitjans des de Figueres.

Sánchez no va defensar els indults en campanya electoral

A parer seu, si Sánchez pensés que els indults són la solució ja els hagués defensat en campanya electoral. En preguntar-li per la posició dels empresaris, ha constatat que "els que miraven cap a una altra banda o aplaudien durant el procés, ara aplaudeixen Sánchez". Segons ella, això "no reflecteix el sentit majoritari de la societat catalana".

Qui també s'ha manifestat en contra dels indults és el president del PP, Pablo Casado, que ha titllat de "còmplices" els partits i actors de la societat civil que avalen els indults. Segons Casado, quan el president espanyol aprovi els indults només hi haurà un responsable, que és ell mateix, però també hi haurà "molts còmplices, que són aquells que des dels partits estan aplaudint aquesta mesura i aquells que des de la societat civil intenten dir que la mesura va adreçada al retrobament, la concòrdia i la convivència".

Després d'assistir a la presa de possessió d'Isabel Díaz Ayuso com a presidenta de la Comunitat de Madrid, Casado ha assegurat que "qui pensi que la llei és càstig, que el Suprem és venjança i que la Constitució és revenja és que no creu en el sistema democràtic" espanyol.