La líder de C’s, Inés Arrimadas, assegura que el Govern de Carles Puigdemont és igual que el de Mariano Rajoy: peca de triomfalisme i victimisme en la mateixa proporció.

Després de retreure al president que el discurs inicial del debat de política general no està a l'altura de les expectatives –“he vist moltes propostes repetides i frases calcades als discursos d’Artur Mas”–, Arrimadas ha insistit en l’excés de triomfalisme de Puigdemont.

“Si tot va bé, no entenc per què hem de marxar d’Espanya”, s’ha preguntat irònicament. “Aquesta eufòria en una situació d’emergència social no toca”, ha afirmat.

Seguint amb aquest argument, la líder de l’oposició ha lamentat que l’altra cara del triomfalisme del Govern sigui –“com fa el govern d’Espanya”– fer-se la víctima: “Si les coses van malament, és cosa dels altres”.

Arrimadas ha retret a Puigdemont que lidera un Govern sense espai per a l’autocrítica i capficat a “construir un Estat mentre desballesten l’estat del benestar”.  

"Moltes persones moriran esperant les seves promeses de l'arcàdia feliç", ha etzibat mentre repassava les llistes d'espera de "deu anys" als serveis públics.

“Vostès volen moltes lleis de desconnexió però de dependència no en volem parlar”, ha reblat.

Arrimadas ha dit no compartir l’èxit del model educatiu del que es venta el Govern: “Amb vostè de president hi ha més ambaixades i més barracons. Parlen d’un model d’èxit però resulta que a Catalunya és on més coincidència hi ha entre la situació socioeconòmica de les famílies i els resultats dels alumnes”.

La líder taronja també ha lamentat que el Govern no assumeixi cap responsabilitat pel que fa a l’endeutament de les finances de la Generalitat.

En el capítol de finances, Arrimadas ha retret al Govern que dediqui diners a estructures d’Estat i després asseguri que no n’hi ha per polítiques socials o laborals: “Amb els diners del senyor Romeva es podria pagar la bonificació de la tarifa plana de 6 a 18 mesos per als autònoms. Què vol vostè? Ambaixades per al senyor Romeva o ajudar els autònoms?”.

Manca d’iniciativa legislativa

La cap de l’oposició també ha subratllat que en nou mesos no hagin aprovat cap llei i ha recriminat que no esclareixi per quin model fiscal aposta el Govern.

“Demanen més competències i no reconeixen que les que tenen, a vegades, no les gestionen bé”, ha conclòs. 

Ni corrupció ni deute

La portaveu de C’s no ha fet ni un pas enrere del seu discurs del matí, després de rebre la rèplica de Puigdemont. Arrimadas ha reiterat la doble vessant del discurs del govern català -triomfalista i victimista- i ha retret que el president no hagi parlat “ni de corrupció ni de com gestionar el deute”.

La líder de C’s al Parlament també ha aprofitat per posar en valor la capacitat de la seva formació d’arribar a acords amb partits diferents – PP i PSOE – sobre la que abans Puigdemont havia ironitzat. Arrimadas li ha recordat que, en el seu cas, “fins fa quatre dies pactaven amb el PP i ara amb la CUP”.

"Quan hagin trencat totes les naus i trencat tots els ponts, vostès no podran liderar la alternativa" ha advertit al Govern per acabar.