El fosc escenari de Ciutadans que presenten les enquestes per a les properes eleccions del 10 de novembre, no fan patir a la portaveu de la formació al Congrés, Inés Arrimadas.

La diputada ha destacat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, que els sondejos no els donen mai bons resultats, però que al final "sempre" aconsegueixen vèncer les males expectatives. "Ens agraden els reptes, no em fan patir les enquestes", assegura.

Així mateix, Arrimadas ha insistit que "el bipartidisme i el nacionalisme" volen fer desaparèixer al seu partit. "Nosaltres som una realitat incòmoda", manifesta. En aquest sentit, la portaveu de Cs ha indicat que volen un govern alternatiu amb el Partit Popular, però que també volen acords d'Estat.

Ciutadans acudeix a aquests nous comicis amb un programa electoral per a Catalunya pràcticament idèntic a les eleccions del 28-A, i proposa tres solucions a curt termini: l'aplicació del 155 "consensuat amb els partits constitucionalistes", cessar el govern de la Generalitat i fer una "bona" gestió social i econòmica.

Arrimadas ha continuat insistint que a Catalunya "es violen" els drets constitucionals dels catalans amb "carrers tallats" i "joves que no poden anar a estudiar", avalat per Quim Torra, i ha criticat que no convidessin al seu partit a l'Assemblea de Càrrecs Electes, impulsada pel Consell per la República. "Ho han fet sense nosaltres, molt democràtic", considera.

Amb tot, Inés Arrimadas destaca que el bloqueig a Catalunya li "cansa moltíssim" i conclou que "tenim un problema de conflicte social entre catalans i hem de tornar a posar al centre de la política allò que compartim".