Les furgonetes arribades al Maresme./QS

Aquest divendres està previst que acabin de desembarcar a Catalunya, concretament a Pineda de Mar, Calella i Malgrat (Maresme), uns 350 efectius del Cos Nacional de Policia. Segons ha pogut saber El Nacional, la majoria d'aquests agents pertanyen a la Unitat d'Intervenció Policial, òrgans mòbils de prevenció i de perill imminent o de greu alteració de la seguretat ciutadana. És a dir, les unitats antiavalots.

Fonts del CNP han confirmat l'arribada d'aquests operatius, que s'emmarca dins la "normalitat". "Estem a nivell 4 d'alerta antiterrorista des del 26 de juny i a Catalunya anem rellevant i adaptant els nombre d'efectius destinats a garantir la seguretat pública", apunten les mateixes fonts, que no volen concretar si amb aquesta remesa han augmentat els efectius i els objectius a protegir. Aquestes unitats arriben de tot l'Estat. Els agents que aquesta setmana van participar en els escorcolls de les cases i empreses dels germans Pujol Ferrusola provenien d'Aragó, per exemple.

Els agents s'hostatjaran en diversos hotels de municipis turístics del Maresme, com Pineda o Malgrat. Les furgonetes i les "defenses" d'aquests agents es guarden a Can Gallostra, una fàbrica tèxtil en desús en un polígon industrial de Pineda.

El Departament d'Interior ha confirmat aquest divendres que els han comunicat l'arribada d'aquesta remesa d'agents sense voler fer-ne cap valoració.

Des de l'Ajuntament de Calella asseguren que ja no hi ha problemes de convivència com els que s'havien registrat mesos enrere, quan van arribar les primeres unitats. Aquest mateix divendres se celebrarà una Junta de Seguretat Local on també s'hi integren representants del CNP i de la Guàrdia Civil, a més dels Mossos i de la Policia local.