Cinc dones han estat enxampades arrencant el cartell de l'única delegació que li queda al Govern després del 155, la de Brussel·les. Ho ha denunciat el president Carles Puigdemont, després que el responsable de comunicació exterior del president, Joan Maria Piqué, hagi fet públiques a Twitter unes fotografies de l'acció.

Piqué ha advertit a les cinc "senyores" que tenen més fotos així com les imatges de les càmeres de seguretat. "Han atacat una propietat privada i a Bèlgica no hi ha impunitat", ha avisat.

"Quan les han aturat, les cinc "senyores" anaven a arrencar també la bandera de la Unió Europea de la façana de la Delegació de Catalunya a Brussel.les", ha explicat en una piulada Aleix Sarri, l'assessor de l'eurodiputat Ramon Tremosa, per a qui es tracta de "catalanofòbia com a sublimació de la demofòbia".

"El vandalisme unionista està passejant arreu d'Europa de què va això de la 'democràcia modèlica'. Pura catalanofòbia. Quin sentit té atacar una delegació oficial, en servei? Només pel fet de ser de Catalunya?", ha exposat el president.

Piqué ha advertit aquest matí que l'acte tindrà conseqüències: "Han atacat una propietat privada i a Bèlgica no hi ha impunitat", ha avisat.