L'associació juvenil Arran es va manifestar pels carrers de Terrassa aquest dimarts en motiu del dia contra la violència masclista, que se celebra avui 25 de novembre. Arran va organitzar una marxa de torxes que va acabar amb un llançament de pintura lila contra la façana de la comissaria de la policia espanyola. 

"No ens cuida la policia, ens cuiden les amigues! Acabarem amb la violència patriarcal estructural organitzades, lluitant i amb autodefensa feminista", va indicar l'associació en una piulada on va compartir fotografies de la marxa. 

pintura lila Arran Terrassa   EN

Un agent de la policia espanyola tacat de pintura lila / E.N.

pintura lila Arran Terrassa 2   EN

La façana de la comissara de policia espanyola de Terrassa / E.N.

La concentració es va fer sota el lema "Davant les violències masclistes, ens hi trobareu de cara" i la integraven només dones vestides de negre. Per la seva banda, la Unió de Mossos per la Constitució ha volgut expressar el seu "suport" als agents que hi havia dins la comissaria de policia. 

Europa crida l'atenció a Espanya

Precisament aquest dimecres, el Grup d'Experts en la Violència contra les Dones i Violència Domèstica del Consell d'Europa, conegut com a GREVIO, ha reclamat a Espanya que limiti les opcions dels maltractadors per mantenir la custòdia dels fills.

"És molt preocupant la persistent suposició entre jutges i professionals dels serveis socials que els nens que han estat testimoni d'abusos i que expressen por al seu pare estan manipulats per les mares", avisa en el seu informe sobre la violència de gènere a l'Estat on alerta com "sovint" es concedeix la custòdia compartida a pares condemnats.

Els experts veuen "preocupant" l'alt rebuig d'ordres de protecció de dones als jutjats de Barcelona i Madrid, on només es concedeixen el 50% , i demanen una investigació.