El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ho ha tornat a fer. L'autor de frases com "no es pot ser independentista i bon catòlic" o "no hi ha gat amagat en aquesta invasió d'emigrants i de refugiats?" ha tornat a sorprendre avui en el funeral en memòria de Carmen Franco, que l'única filla del general Francisco Franco "no va conèixer ni la por, ni el rancor" durant la seva llarga vida i ha elogiat la seva "humilitat i senzillesa".

En l'homilia, el cardenal Cañizares ha destacat la figura de la filla del dictador, de qui ha elogiat la seva "humilitat i senzillesa", així com la "delicadesa del seu tracte". "Tots la volíem i ella estimava tots. No va conèixer ni la por, ni el rancor (...) Se'n va anar sense fer soroll. Va passar per la vida de puntetes, sense una mala cara, amb el somriure als llavis. Va aprendre a ser fidel en un món hostil", ha valorat l'arquebisbe de València.

Carmen Franco (Oviedo, 1926) va morir al seu domicili, situat a pocs metres de l'església on s'ha fet el seu funeral. La morta era presidenta d'honor de la Fundació Nacional Francisco Franco, a més de duquessa de Franco, títol que li va atorgar el Rei Joan Carles quan va morir el dictador.